Brigitte van der Klauw

  • lid vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
  • doortastend
  • empathisch
  • analytisch

Studeerde af in 1996 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, nadat zij een half jaar internationaal recht studeerde in New York (Hofstra University School of Law). In 1997 is zij als advocaat begonnen, waarbij zij in meerdere rechtsgebieden werkzaam was. Al snel had het familierecht haar interesse – kenmerkend voor dit rechtsgebied is dat bijstand wordt verleend in een moeilijke en vaak emotionele levensfase. Vanaf 1998 is Brigitte zich op het familierecht gaan toeleggen, onder meer ook door het volgen van een specialisatie- en mediationopleiding in het familierecht (vFAS).

 

Brigitte heeft veel ervaring op het gebied van echtscheidings- en alimentatiezaken, en geldt in haar vakgebied als een vooraanstaand advocaat. Zij begeleidt vaak cliënten in complexe zaken op het gebied van het huwelijksvermogensrecht, zoals de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden, de verdeling van de gemeenschap van goederen, en pensioenvraagstukken. Bovendien adviseert en procedeert zij in ingewikkelde erfrechtelijke kwesties. Veel cliënten zijn ondernemer of vrije beroepsoefenaar dan wel partner van ondernemer/vrije beroepsbeoefenaar.

 

Brigitte is aangesloten bij de specialisatievereniging vFAS (vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) en MfN. Zij is sinds 2010 regiocoördinator Rotterdam/Dordrecht van de vFAS. Daarnaast is Brigitte lid van de Rotaryclub Rotterdam-Alexander.